kopfoto in logo is Kimon v Dan Alhedy's Hoeve
 [Home]
 [Nieuws]
 [Historie]
 [Resultaten]
 [Reuen]
 [Dekreu]
 [Teven]
 [Nesten/Pups]
 [VA Kimon]
 [Deros]
 [Kellie]
 [Foto's]
 [Links]
 [Nieuws]
 [Gastenboek]
 [Contact]
 [Norwich Terrier]

SchH3 Kkl1 A-Normal     

Historie

Er was eens.........,

zo begint menig sprookje, nu is onderstaand verhaal wel geen echt sprookje, maar benadert het wel de grote droom van menig fokker van Duitse Herdershonden.

foto: Uit de oude doos,
Alwie met Nancy geb 01-02-1983

Het begin:
Hallo, mijn naam is Alwin Middelkamp, ik woon thans in Nijverdal en ben in 1972 mijn sport met de Duitse Herder begonnen. Allereerst zette ik binnen de VDH mijn stappen in de africhting met mijn eerste Duitse Herder, maar de passie voor dit geweldig ras zat er al snel diep in geworteld, zodat in 1974 mijn kennelnaam "von Dan Alhedy's Hoeve" officieel gerigistreerd werd bij de Raad van Beheer in Amsterdam.
Omdat ik ook van een mooie hond hou, is mijn doelstelling om Duitse Herders te fokken welke anatomisch aan alle raseisen voldoen maar tevens over een goed karakter beschikken.


Candy (Moeder van VA Kimon)
Het vervolg:
Na jaren van af en toe een nestje fokken, vele uren spanderen aan het africhten van mijn honden welke ik aangehouden heb van de door mij gefokte nesten, en met veel succes uitgesteld heb.

Op talloze jonge - hondendagen en clubmatches, kwam in 1988 met het fokken van het "C" -nest (Catja, Candy en Chess) uit de kombinatie:
Puma v. Alexyrvohof x Jecky v. Dan Alhedy's Hoeve", de grote ommekeer.


Alwie met het beroemde C-nest
De "kleine" kennel "von Dan Alhedy's Hoeve" groeide uit tot een kennel van wereldfaam. Met name CANDY en CATJA waren de twee dames die door hun verervingskracht een grote stempel hebben gezet op mijn kennel.

Catja en Candy hebben vele uitmuntende zonen en dochters gebracht, maar ook in de daarop volgende generaties hebben zij nog een grote invloed uitgeoefend. Zo zeer dat zelfs nu nog in 2004 bijna elke grote fokker in de wereld dit nest roemt.


Sieger: Kimon
Het hoogtepunt tot nu toe voor mijn kennel is:
Kimon von Dan Alhedy's Hoeve uit de combinatie:
V: Mark v. Haus Beck
M: Candy v. Dan Alhedy's Hoeve.
Hoogtepunten van Kimon::
1991 Junghundsieger
1992 VA7
1993 VA4
1994 VA1 Sieger
Noot: als eerste niet in Duitsland gefokte Duitse Herder Sieger op de Bundessiegerhauptzuchtschau te Bremen.

De toekomst:
Wat valt er hierover te voorspellen?
Niet veel eigenlijk, maar met de steun van Thea welke zich dagelijks inzet voor de honden in onze kennel, blijven wij proberen om mooie en karaktervolle Duitse Herders te fokken, waaraan alle aankomende bezitters van een door ons gefokte Duitse Herder nog jaren plezier kunnen hebben.


Alwie & Thea.